tiistai 1. joulukuuta 2015

                              Kätevä emäntä    :)

Osaan leipoa oikeasti hyvää suklaakakkua, kysykää keneltä tahansa sitä maistaneelta :). Mutta siitä minulla onkin miltei 25 vuoden kokemus, ja hyvä, ja vanha Valion voin mainosresepti hallussa. Osaan myös kokata, jonkin verran. Aina ei onnistu, ja useimmiten sattuu jotain pientä lisätyötä vaativaa tai stressitasoa nostattavaa härdelliä, ettei vain kaikki mene ihan putkeen.

Syy, miksi nyt on kätevä emäntä mielessä, on edellinen, ja ensimmäinen tekstini. Se ei ollut helppoa. Joo, kyllä näitä sanoja saa peräkkäin, jotenkin,  mutta kuvien lisääminen, julkaisu, esittely-teksti - kaikki nuo ja sata muuta asiaa mistä en ymmärrä mitään. Tarvitsen apuja, ja onneksi niitä on saatavilla. Sitä, että ei edes osaa kirjoittaa ikäänsä oikein, on huono puolustella enää tietoteknisellä taidottomuudellakaan ;) Huomasin tällaisen virheen eilen illalla, ihmeekseni osasin sen korjata muutaman vikavalinnan jälkeen ja nyt asia on kunnossa. Yllättävää kyllä. Annoin itselleni siitä "10 pistettä ja papukaijamerkin" - Jaron sanoin.

Joten tässä blogissa ei luultavasti tulla näkemään kovin taidokkaita kuvioita minkään suhteen, ei käsiteltyjä kuvia eikä täysin kieliopillisesti oikeaa tekstiä. Sori.

Kätevä emäntä on meillä käytössä myös, kun esikoinen puhuu siskostaan. Juuli on hyvin usein "kätevä emäntä", kun on ehtinyt tyhjentää lipaston laatikon vaatteistaan, levitellyt legot ( ja niitä riittää!) pitkin lattioita tai kiivennyt taas tuhannen kerran jonnekin korkealle kiikkumaan. Silloin kuuluu tuo kuvaus. Jaro ei tietenkään itse moisia tuhotöitä harrasta ;) Enkä tiedä, mitä oikeastaan tuolla kuvauksella tarkoittaa, on luultavasti kuullut joltain aikuiselta, ( ei meiltä vanhemmilta tietenkään) ja nyt matkii sitä, varsinkin kun saa sillä jos ei naurut, niin ainakin hymyt osakseen. 

Käteviä ovat molemmat tässä kuvassa, kun isänsä hiuksia parturoivat pyykkipojilla. Onneksi vain niillä... ;)



Ja hyvää joulukuuta! Tänään oli ensimmäisten joulukalenteriluukkujen avaaminen, Juuli ei vielä ihan ymmärrä, mutta Jaro jo muisti joulukalanteritontun viime vuodelta, ja sen taskuista löytyvät yllätykset. Luukkuja avattiin yhdessä Tatun ja Patun sekä Myyrän kalentereista, sekä eilen postin tuomasta Sydänliiton joulukalenterista ( kiitos Juulin kummille <3). Jarolla on vielä muovailuvaha-kalenteri, ensimmäisestä luukusta tuli  kuusi-muotti. Saa nähdä, onko meillä jouluna 24 erilaista muottia, vai onko mielikuvitus riittänyt kalenterin tekijällä muuhunkin... ;) Sitä mietin, jo viime jouluna, että on tylsää, ettei Dubloilla ole omaa joulukalenteria. Harmi. Se olisi varmasti meillä suosikki.

Kuukausi sitten, noin, yritimme ottaa joulukorttikuvia.... Luovuin edellisten joulujen yhdistelmästä ikoni-lapsi-tonttulakki jo ennen kuin aloitimmekaan. Onneksi. Ei ihan mennyt putkeen, vaikka kolmen koplasta oli karsinnan jälkeen jäljellä enää lapsi ... ;) Tai lapset.

Joskus toiste sitten parempia. Ehkä :) Voi tietenkin olla, että ensi vuonna ipanat juoksevat ja kikattavat sohvalla tämän vuoden malliin, mutta jos vaikka tonttulakit pysyisivät molemmilla päässä ;) Tai otan ihan vain ikonista kuvan, se ei liiku.

Kuvaussession tuotoksia ja ihanaa joulunodotusta <3













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti