lauantai 2. huhtikuuta 2016


                       Toiveita ja sekasotkua


Pääsiäinen oli ja meni, touhua riitti, eikä jäänyt aikaa ylimääräisille askareille, kuten räjähtäneen vaatehuoneen siivoukselle, tavaroita tursuavan komeron järjestämiselle tai lasten leluarsenaalin päivittämiselle. Koskaan ei jää.

Kun aurinko paistaa, suunta on mieluummin ulos. Minunkin. Koska nuo edellä mainitut hommat, no, ne nyt vaan jää äideille/naisille aika usein.

En tahdo yhäkään kiirehtiä tätä aikaa, mutta toivon joku päivä huomaavani että:

- Olen saanut nukkua neljä tuntia putkeen yöllä, tai jopa enemmän! Koko ajan.
- Jaksan siis tehdä jotain ylimääräistäkin, enkä vain levätä lasten päiväuniaikaa ( jos nukkuvat yhtä aikaa).
- Saan syödä rauhassa aamupalan tai lounaan tai päivällisen tai ehkä iltapalan.
- Lasten pukeminen ei ole sellainen hikiurakka, mikä olisi järkevin tehdä alasti.
- Jos edes toinen lapsi pukisi itse, joskus, jotain. Tai riisuisi.
- Ruokailun jälkeen pöytä ja pöydänalus ei näytä taistelutantereelta, vaan siistimisestä selviää kevyellä pyyhkäisyllä, ei liottamisella ja hankaamisella.
- Siivouspäivä! Edes kerran kuussa. Niin että pikkuapulaisista olisi todellista apua, tai ainakin osaisivat olla pois tieltä. ( Jaro kyllä osaa nyt jo rullata matot ja viedä ne ulos :)). Turhaan siis ruikutan...
- Saisin järjesteltyä sen vaatehuoneen, komeron ja lelut, ilman että pikkuapulaiset, etenkin pienempi, järjestelee tavarat ja vaatteet uudelleen, eikä niihin enää saa koskea. Ei, ei ja ei.
- Pääsisin noin vain lenkille/parturiin/hierojalle/ratsastamaan/jumppaan.
- Ruoanlaitto ja varsinkin "Mitätänäänsyötäisiin?" ei olisi niin... ööö...hankalaa? Aina kun ei voi syödä makaronia ja makkaraa, ja todellakaan aina ei äidin aivot keksi mitäänmitään syötävää.

Mutta. Koetan unohtaa komeroista ulos pyrkivät tavarat, keittiön alalaatikoiden muuttumisen lelulaatikoiksi ja muun epäjärjestyksen ja mennä sinne ulos, lasten kanssa. Sotketaan vähän sielläkin ;D







              Pääsiäisenä Juuli kokeili Jaron laskettelusuksia, Jaron jo lasketeltua :D







                                                Pienet pilkkijät <3






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti